Dette er beskrivelse av ny lagsidemal, opprettet 02.12.2014. Hvis du fikk lagside før det, se beskrivelse av den første lagsidemalen.

Når du får opprettet en ny lagside legger webmaster inn en lagsidemal med mange ferdige moduler som du kan ta i bruk direkte. Du kan også gjøre egne tilpassninger, og du kan fjerne moduler du ikke trenger, eller legge inn nye etter eget ønske. Se bruk av kortkoder hvis du ternger å legge inn moduler som har blitt borte.

Her er beskrivelse av en standard lagside slik den er når den er ny, eller når du bruker layout «Lagside mal».

En lagside som er helt ny ser slik ut:

Hjelp - Lagside - Ny side andre brukere

Her er ikke mye interessant, så siden må redigeres for å ha nytte. For å gjøre det må du være innlogget, samt ha skriverettighet til siden. Hvis du er innlogget med skrivetilgang på siden ser den slik ut (uten de røde ringene og numrene – de er for å henvise til forklaringen nedenfor):

Hjelp - Lagside - Ny side redigering

Da kan du klikke på de forskjellige orange knappene for å redigere innhold på siden direkte.

Her er beskrivelse av de forskjellige delene av siden, og hvordan du bruker dem:

1 – Topplinker

Her kan du legge inn noen viktige linker som vil komme helt øverst på lagsiden. Disse er spesielt nyttig på mobil, for man slipper å bla så langt ned som man må for å finne linkene i høyre spalte. Bruk f.eks. for terminliste eller andre linker man bruker ofte. Du kan legge inn flere linker, og de vil spre seg horisontalt øverst på siden.

2 – Beskjeder

Beskjeder kan brukes til å legge inn beskjeder til laget. Du kan legge på en utløpsdato som gjør at beskjeden forsvinner automatisk etter denne datoen. Dermed slipper du å måtte rydde opp på siden etterpå. Nyttig for informasjon i forbindelse med treninger, cuper etc. Sett utløpsdato slik at beskjeden forsvinner når den ikke lenger trengs.

3 – Treningstider

Treningstider er en egen modul som ligger under informasjon for sesongen. Her kan du legge inn treningstider i et enkelt skjema, så skrives de automatisk pent ut i en tabell. Husk at du også kan bruke kalenderen nedenfor for treningstider, gjerne i tillegg til denne modulen.

4 – Tekst – informasjon for sesongen

Dette er et tekstfelt som du kan redigere som du vil, men tanken er at det skal inneholde informasjon som ligger relativt fast for hele sesongen. Du kan bruke overskrifter og andre stiler. Bruk overskrift nivå 2, 3, 4 osv. Ikke bruk 1, da denne er brukt i overskriften til modulen.

5 – Linker i høyre spalte

Her kan du legge linker til hva som helst. De kommer som en slags meny med knapper over hverandre. Bruk f.eks. til terminliste, påmeldinger, og hva som helst som du vil linke til og som skal være lett å finne.

6 – Lagskonto

De fleste lag har en lagskonto. Det kan være praktisk å legge den inn her, så vet alle hvor de finner den. Dette er et tekstfelt der du egentlig kan skrive hva som helst.

7 – Google-kalender i høyre spalte

Hvis dere bruker Google-kalender kan du legge inn kalenderadressen her, så vises kalenderen som en «agenda» på lagsiden. Kalenderadressen finner du i Google kalender, ved å velge kalenderens «Kalenderinnstillinger». Litt ned på siden står «Kalenderadresse», og der finner du Kalender-ID. Denne legger du inn direkte fra nettsiden (når du er innlogget) ved å klikke på linken «Legg inn Kalender-ID».

8 – Kontaktpersoner

Kontaktpersoner må legges inn her. Her skal du legge inn trenere og foreldrekontakter med navn, epostadresse og telefonnummer. I tillegg til å vises på lagsiden vil disse også vises på klubbsiden Kontaktpersoner for lagene.

9 – Månedskalender

Hvis dere bruker Google-kalender kan du legge inn kalenderadressen her, så vises kalenderen som en månedskalender nederst på lagsiden. Kalenderadressen finner du i Google kalender, ved å velge kalenderens «Kalenderinnstillinger». Litt ned på siden står «Kalenderadresse», og der finner du Kalender-ID. Denne legger du inn direkte fra nettsiden (når du er innlogget) ved å klikke på linken «Legg inn Kalender-ID».

10 – Lagbilde

Her er plass for lagbilde. Dette må i utgangspunktet lastes opp og legges inn fra «baksiden», dvs. du må klikke på «Rediger side» øverst på skjermen, finne lagbilde-modulen, og legge inn nytt bilde i den. Se hjelpeside for bilder for mer informason. Se også hjelp til lagsider, under avansert redigering.

11 – Lagnavn i serien

Hver høst før sesongen starter registrerer kontoret hva de forskjellige lagene til hver treningsgruppe skal hete. Dette vil komme frem her på lagsiden. Om det ikke skjer, eller om det vises feil, kontakt kontoret.

For egne tilpasninger, se avansert redigering under hjelp til lagsider.